dinsdag 1 september 2015

CT-scan uitslag

Vandaag stond de CT scan gepland om 15.10 uur en verder eigenlijk niets. Totdat ze vanmorgen van het ziekenhuis belden, ze hadden ook een gesprek ingepland op de afdeling neurochirurgie. Dat was weer even schakelen. We moesten nu namelijk om 13.30 uur op de afdeling zijn en dat was lastig met de kinderen die tussen de middag gewoon thuis kwamen eten. Gelukkig was Cilly de helpende hand en heeft mijn kinderen weer naar school gebracht zodat ik kon rijden naar het ziekenhuis en samen met papa de gesprekken kon voeren. Super dankjewel Cilly!! Er is een hoop duidelijk geworden over de komende operatie.

Hij wordt vrijdag als eerste geholpen namelijk al om 8.00 uur, de operatie zal ongeveer 4 uur duren en daarna moet hij nog 2 uur in de uitslaapkamer blijven. Dus hij is zeker 6 uur weg, misschien nog wel langer. Mama mag hem nog voor de operatie even een kus komen geven om 7.00 uur, dus we vertrekken vrijdag al lekker vroeg naar het ziekenhuis. Morgenvroeg staan er 2 afspraken in het ziekenhuis, daarna mag hij weer mee naar huis. Tijdens het gesprek zeiden ze dat de pijn na de operatie meestal erg meevalt, nou dat is nieuws dat we graag willen horen! Ook het herstel zal (als er geen complicaties optreden) snel verlopen, verwachten ze! Na de operatie duurt het nog 2 weken voordat we de uitslag krijgen van de tumor. Dat zal een heel spannend moment worden. Hier denken we nog maar even niet aan, eerst maar eens de operatie en het herstel hiervan. Het was echt een fijn gesprek met de verpleegkundige van de neurochirurgie afdeling. We hebben er veel van opgestoken. Tijdens dit gesprek moest papa ook nog contrastvloeistof drinken (maar liefst 1 liter). Zodat we daarna meteen door konden naar de radiologie voor de CT scan om te kijken of het alleen in de hersenen zit of dat er nog meer in het lichaam verstopt zit.

Eigenlijk best raar dat je binnen 1 uur, 1 liter van die zooi moet drinken en dan vervolgens nog bijna een half uur moet wachten bij de radiologie voordat je aan de beurt bent. Je zou zeggen dat die contrastvloeistof dan niet meer op z'n plek zit...  Dat is uiteindelijk allemaal goed gegaan! De CT scan was zo klaar en daarna hebben we lekker geluncht (beetje laat om 16.00 uur). Hij moest namelijk nuchter zijn voor de scan. Toen zijn we terug gegaan naar zijn kamer voor de uitslag, de zaalarts kwam echt binnen 5 minuten al binnenlopen met de uitslag. Hij heeft verder geen tumoren in zijn lijf, dus hij heeft een primaire hersentumor. Wat ze al verwachtten, maar toch wel fijn om te weten dat er nergens anders van die klotecellen zitten!!!

Morgenochtend mogen we ons weer om 10.00 uur melden voor een neurologisch psychologisch onderzoek en daarna nog een gesprek met de anesthesist. Ik verwacht dat we morgen begin van de middag weer thuis zullen zijn. Donderdag moet hij om 13.30 uur binnen zijn en dan wordt hij opnieuw opgenomen, maar dit keer voor de operatie. Hij krijgt donderdag om 16.30 uur nog een MRI scan met bolletjes op z'n hoofd. Er wordt dan een soort kaart gemaakt van zijn hoofd die ze gaan gebruiken tijdens de operatie.

Al met al was het toch best weer een spannende dag. Die onderzoeken blijven spannend. Ik ben blij dat er verder geen enge dingen gevonden zijn!

Tot morgen!

X


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is in ieder geval positief dat er geen nare dingen elders zitten! Hopelijk loopt het morgen ook goed. Veel stekte en kracht voor vrijdag Hans, Marie-Louise en natuurlijk jullie allemaal!!! Wim en Marjo.

Anoniem zei

Fijn te horen dat er inderdaad verder geen slechte cellen in het lichaam zitten. Hopelijk zet de positiviteit door. Wij wensen jullie heel veel sterkte! Lieve groetjes van Martin en Willy

Unknown zei

Hoi, oh wat fijn dat de rest schoon is !! .... Toch even als kenner over dat contrast, na 1 liter drinken verdeeld over 4 grote bekers elk kwartier is het de bedoeling dat het in etappes doorstroomt van je maag naar je dunne darm en daarna dikke darm, dat tijdsbestek is nodig om een zoveel mogelijke spreiding van het contrast te krijgen, hoe later scannen hoe beter, als je te snel drinkt en scant zit alles in je maag en daar wil je het nou net niet hebben .... hadden mijn ex-collega's wel beter uit mogen leggen !! Daarom is het vaak zo verdomde moeilijk om als leek de voor medewerkers zo normale dingen te begrijpen! ...gewoon vragen hoor, het is jou lijf !!

Anoniem zei

Godsamme Hans wat heftig allemaal!! Ik wil jou en je familie enorm veel sterkte wensen en zal vrijdag zeker een kaarsje voor je aansteken!!! Hou je taai Hans!! Liefs Carin Fijneman.