donderdag 24 september 2015

Klaar voor de volgende stap!

Gisteren mochten we ons melden in het Verbeeten instituut. We waren ruim op tijd en zo konden ze papa eerst inschrijven. Zoals we het nu hebben ervaren is het echt een geoliede machine. Iedereen is zo vriendelijk en er heerst eigenlijk geen ziekenhuis gevoel. We hadden een afspraak met een radiotherpeut oncoloog, echt een leuke man! Waar we vooral veel vertrouwen door kregen. Hij vertelde ons heel duidelijk wat papa te wachten staat en dat de bijwerkingen waarschijnlijk heel erg mee gaan vallen. Verder had ik nog wat vragen voor hem over protonetherapie en de dendritische celtherapie, hij had wel meteen in de gaten dat we er flink mee bezig zijn en ons niet zomaar weg laten sturen! Zo dat hij dat ook maar even weet... Wij gaan voor volledige genezing, welke weg we ook moeten bewandelen!!!

Papa krijgt 33 bestralingen in 6,5 week tijd. Dus elke werkdag mag hij op en neer naar Tilburg, voor 10 minuutjes. Maar het is voor een goed doel! Voor de bestralingen moet er een masker en kussen gemaakt worden en dan met dat masker op nog een CT scan zodat ze precies uit kunnen rekenen waar ze precies moeten bestralen. Dat uitrekenen van de bestraling duurt gewoon een halve dag en dat wordt dan ook nog door een computer gedaan. Echt niet normaal wat een werk er verzet moet worden voordat de bestraling überhaupt kan plaatsvinden.

Deze ochtend hadden we om 08.30 uur al een afspraak staan om het masker, het kussentje en de scan te laten maken. We werden weer super goed geholpen door een hele aardige man. Hij heeft alles echt prima uitgelegd. Eerst werd er een soort oase (dat groene spul waar je normaal bloemen insteekt) onder z'n hoofd gelegd. Hij moest 3x heel hard papa's goof erin duwen, daar had hij vanmiddag dus nog last van. En daarna werd het plastic opgewarmd om zo een masker te vormen over z'n hoofd. Ziet er toch wel heel apart uit. Dan ligt hij dus ineens vast geklikt aan de tafel. Na 7 minuten muisstil te hebben gelegen, mocht dat ding eindelijk van z'n gezicht. Daarna door naar de scan en mocht hij weer z'n masker op, deze was nog verder afgekoeld en zat nu dus nog strakker. Echt geen mogelijkheid tot bewegen meer en dat is alleen maar goed!



We horen begin volgende week wanneer de bestralingen plaats gaan vinden. Over 1,5 week start als het goed is ook de chemo. Op 5 oktober gaan we weer naar het st. Elisabeth voor een aantal afspraken, dan zal er weer wat meer duidelijk worden. Alles stap voor stap...

X

4 opmerkingen:

marloes zei

Je kan zo solliciteren voor een rol in een nieuwe robocop film Hans 😉

Anoniem zei

Als we moeten rijden, horen we het wel hè, succes!!!
Wim en Marjo ��

Karin spijkers zei

Sterkte weer, voor jullie allemaal.

hanneke zei

Lieve Hans, wat een onderneming! Gelukkig dat er zulke goede, geavanceerde technieken bestaan. Heel geruststellend. Wij wensen jullie allemaal weer veel sterkte voor de komende tijd. Het komt vast goed. Een dikke knuffel en veel liefs van Joep en Hanneke xxx