woensdag 9 december 2015

Weer thuis

Vandaag heeft papa zijn dendritische cellen gekregen. We zouden om 14.00 uur de afspraak hebben, maar we hadden gisteren gevraagd of er een mogelijkheid zou zijn om deze afspraak te vervroegen zodat we na deze afspraak meteen door naar huis konden rijden. Ze gaf aan dat we ons om 12.30 uur mochten melden, maar dat ze nog niet zeker wist of de afspraak ook daadwerkelijk eerder zou zijn. We waren om 12.30 uur daar, maar de dendritische cellen waren nog niet in de kliniek. Dus we moesten toch nog zo'n 3 kwartier wachten voordat deze bezorgd werden.

We hebben nog een gesprek gehad met de arts, alles zag er goed uit, dus was het tijd om de cellen in te spuiten. Een gemene prik nét onder de huid, hij zei dat je het zou kunnen vergelijken met een wespensteek. Heel lekker zag het er ook niet uit, een hele bult verscheen tijdens het inspuiten. Maar goed ze zitten er in!! Ongeveer 25% van de patiënten krijgt griepklachten, dit hoeft dus niet. Papa heeft nog nergens last van en dat hoeft dus ook niet te gaan gebeuren. De arts vertelde ons dat de dendritische cellen ook goed kunnen aanslaan als er geen griepverschijnselen zijn. De volgende afspraken staan alweer, 12 & 13 januari en een week later voor het vaccin 19 & 20 januari. Volgens de arts had papa niet genoeg witte bloedcellen om 2 vaccins te maken en aangezien we niet hebben gekozen voor leukapheresis, moeten we dus 2x rijden in 1 week. Tja Het is helaas niet anders. We hadden stiekem wel verwacht dat hij genoeg bloedcellen zou hebben omdat het er goed uit zag, maar helaas het is niet anders. We weten nu inmiddels wel hoe we moeten rijden, hahaha. Maar het blijft een eind, 5,5 uur rijden!

We hadden tegen niemand verteld dat we vandaag terug zouden rijden, dus iedereen was zo verrast dat we nu al terug waren ipv morgen. Vanavond weer lekker in ons eigen bed slapen. Volgende week hebben we weer een gesprek met de neurochirurg en op 24 december staat de volgende MRI gepland.  Voor nu dus nog even niks.

X