woensdag 14 oktober 2015

En hij is gestart!

vanmorgen is hij eindelijk gestart met de chemotabletten en vanmiddag met de radiotherapie. Wel fijn om nu eindelijk ook deze stap te hebben gezet. Huppakee die laatste cellen ook wegwerken! Als het goed is, krijgt hij niet al te veel last. Iedereen reageert er anders op, dus we hopen dat hij hier doorheen fietst zoals hij met de operatie deed!

Vorige week hadden we al gesprekken gehad over het innemen van de chemo en andere pillen. Ik had nooit verwacht dat daar nog best wel wat bij komt kijken. Niemand mag bijvoorbeeld zijn temozolomide aangeven, dit moet hij zelf uit het potje pakken en daarna meteen handen wassen. ze willen namelijk niet dat 'gezonde' mensen in aanraking komen met chemo en dat gaat best ver. Alleen naar goed natuurlijk, maar wel iets waar je duidelijk rekening mee moet houden.

Vanmiddag waren we bij het Verbeeten instituut voor de bestraling, vooraf kregen we een duidelijk uitleg en daarna mocht ik mee om alles te zien. Behoorlijk indrukwekkend ! Het deed me best wat om hem zo te zien liggen met dat masker op. Ze zijn langer bezig met hem precies goed te leggen dan met het bestralen zelf. Het masker zat echt te strak... Niet echt heel fijn voor 'm! De laatste bestraling en chemo (voor dit blok van 6,5 week) is op 27 november, zijn verjaardag. Hoe bizar dat dat precies zo uitkomt, heel bijzonder. Toeval bestaat niet....

X

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook dit traject zijn jullie op de juiste manier begonnen en zal zo, jullie kennende, ook zo afgelegd worden!!! Hopelijk niet te veel last, succes!
Wim en Marjo.

Unknown zei

Een intensieve periode komt er nu dus aan dan met ritjes naar Tilburg. In ieder geval dichter bij huis dan dagelijks naar Leiden. Allemaal voor het goede doel!! Heel veel succes komende weken! Grtjs Frank, Barbra en Wies

Anoniem zei

Op naar het goede doel! Heel veel succes de komende periode. Hoop dat je niet al te veel last krijgt van de chemo, buiten de dagelijkse ritten naar Tilburg en het strakke masker om. Je hebt geweldige mensen om je heen. Zo te horen ben je enorm sterk en staan jullie er met zijn allen heel positief in. Zet hem op Hans. Ik geloof in je. Dikke kus van ons drietjes.

Anoniem zei

succes gr tonny nasa

Unknown zei

Succes Hans! Groetjes Joop en Henriette Brands

Unknown zei

Veel sterkte groeten Joop en Els van Schaik

Anoniem zei

Heel veel succes en sterkte de komende tijd!!

marloes zei

Zet hem op kanjers!!! Jullie allemaal, stuk voor stuk! Dikke knuffel

Unknown zei

Aftellen naar 27 november. De eerste week zit er al bijna op!!! Hou je taai Hans.