dinsdag 12 februari 2019

F*CK

Zondag is papa met spoed naar de huisartsenpost geweest omdat hij uitval had aan z'n linkerkant. Hij vertoonde vreemd gedrag en toen is hij met Tessa en mama naar de huisartsenpost gegaan omdat ze het niet vertrouwden. Door de HAP doorgestuurd naar Utrecht.

Onderweg kreeg hij steeds meer hoofdpijn. Dan is drie kwartier rijden nog best een eindje. We hebben ons niet helemaal aan de snelheid gehouden, mochten we een bekeuring hebben gekregen, dan betalen Tessa en ik deze, hebben we maar besloten.

Na de CT-scan was er meer vocht te zien, dus mocht hij blijven in het UMC en kreeg meteen dexametason. Maandag zouden ze wel bekijken hoe nu verder. Dus gisteren kreeg hij de MRI en vanmorgen de uitslag. Samen met Merel, Tessa en papa en mama hoorde we het nieuws.

Helaas geen goede uitslag. Er is een nieuwe tumor gevonden, 5 weken geleden was er tijdens de MRI nog niets te zien en nu zit er weer eentje van een paar centimeter. Gelukkig zit deze wél op een operabele plek. Hij zit weer in de malle molen, vandaag nog een gesprek met de neurochirurg. En dan horen we wanneer de operatie gaat plaatsvinden. Tijdens deze operatie wordt hij wel wakker gemaakt om zo te schade zo beperkt mogelijk te houden.

De operatie zal waarschijnlijk volgende week plaatsvinden, maar dat horen we vandaag of anders morgen. We houden jullie weer zo veel mogelijk op de hoogte via deze blog.

X


3 opmerkingen:

Brenda Boelinger zei

Heel veel sterkte!!

Unknown zei

Heel veel sterkte lieve hans en familie. wij wensen jullie het allerbeste. Kees en Mieke Coppens de Ruijter

Bas van de Linde zei

Ik wil jullie veel sterkte wensen, maar ik had wat tips.

Een tip: een kankercel gebruikt uitsluitend glucose en 10 keer zoveel als een normale cel (en een aminozuur waar je helaas niet zonder kunt). Vetmetabolisme is misschien interessant.
Daarnaast bestaan er ook stoffen die apoptosis vergroten, waardoor ongezonde cellen eerder dood gaan, zoals bijvoorbeeld kankercellen. Die stoffen kun je vinden in de kruisbloemige groenten, kurkuma, uitjes en knoflook. Dat is niet mijn mening, maar van een harvard professor.
Dit is een fantastisch college van een harvard professor over kanker en de andere doodsoorzaken en hoe deze te voorkomen: https://www.youtube.com/watch?v=lXXXygDRyBU&t=3100s